Utbilda dig till helikopterpilot

Proflight är ett helikopterföretag med fokus på högkvalitativ utbildning och vidareutbildning av helikopterpiloter på alla nivåer. Vi utbildar endast helikopterpiloter och genom det fokus som då erhålls kan vi erbjuda en förstklassig kvalité i vår utbildning som idag saknar motstycke i de flesta flygmomenten och teoretiska delar.

PPL – Privat pilot

Det första steget i din pilotkarriär är ett PPL. Alla börjar med ett PPL, här lär du dig hur du planerar samt genomför en flygning på ett säkert sätt.

CPL – Kommersiell pilot

Att arbeta eller kunna ta betalt som helikopterpilot är en dröm för många, för att kunna göra detta krävs ett CPL.

IR – INSTRUMENT RATING

För att få flyga i moln, dimma eller utan visuell kontakt med marken och med endast instrument som referens och navigationshjälpmedel, behövs en IR – Rating.

MCC – MULTI CREW CONCEPT

Önskar du flyga i en fler pilots besättning krävs MCC.
Här lär du dig hur man strukturerat kommunicerar samt fördelar arbetsbördan.

NQ – Night Qualification

Om du som innehar PPL önskar flyga efter Solnedgång, eller helt enkelt vidareutbilda dig och bli en ännu säkrare pilot måste du ha ett Night Qualification.

TR – Type Rating

För att få flyga olika typer/storlekar av helikoptrar krävs en Type Rating för varje type. Utbildningen omfattar teknisk genomgång. Därefter flyger man minst 2 timmar med instruktör.

PBN – Performance Base Navigation

Då EASA infört nya krav för IFR flygning så skall alla som tidigare haft IFR certifikat gå en utökad utbildning på Prestandabaserad Navigering.

Fjällflygsutbildning

Att flyga helikopter bland fjäll kräver kunskap. Utbildningen omfattar både teori och praktik. Du får utbildning om Nedsvep, hårda vindar, synvillor. Flygträningen är minst 8 timmar.

Hängande last

Går att utföra med eller utan Vertikal Referens. Vår utbildning omfattar både teori och praktik. Praktiken innefattar 10 timmars utbildning med både lätt och tung last.